CirclesDel 20 al 21 novembre ha tingut lloc a Barcelona la Primera Conferència Internacional COSA (Cercles de Suport i Rendició de Comptes), en el marc del projecte europeu Circles4EU, que  té com a objectiu implementar un mètode innovador de seguiment posterior a l'alliberament dels delinqüents sexuals, amb l'ajuda de voluntaris, a través d'Europa. Voluntaris de Justícia i Pau participen en aquest projecte.

Cercles de Suport i Rendició de Comptes és una iniciativa de la justícia comunitària única i innovadora per al seguiment posterior a l'alliberament dels delinqüents sexuals de mitjà i alt risc en i per la comunitat. Fundada en els principis de la justícia restaurativa al Canadà el 1994, el mètode es basa en el fet que un delinqüent sexual (el membre de nucli), després de l'alliberament, és visitat regularment per tres a sis voluntaris (el cercle interior), amb preferència de la comunitat local. El cercle intern ajuda el membre de nucli reassentament en la comunitat mitjançant l'estimulació de la conducta prosocial i per la prestació de suport i ajuda pràctica. Els voluntaris també estan entrenats per reconèixer el comportament que indica major risc amb el membre de nucli.

Actualment, el projecte funciona com a prova pilot a  Bulgària, Letònia i Catalunya, i s'està preparant l'aplicació a França, Hongria i Irlanda.

Més informació.