LlibreEl president de Justícia i Pau a Lleida i doctor en economia, Rafael Allepuz, i la treballadora social i professora María José Rosell Farré han escrit el llibre Anatomia de la pobresa a Catalunya (Pagès editors), que analitza les causes estructurals que provoquen l'exclusió social de les persones vulnerables. La presentació de la publicació tindrà lloc el 25 de novembre, a la Llibreria Ona, a Barcelona.

 

El llibre se centra en les causes estructurals de la pobresa i l'exclusió social, i utilitza com a marc de referència Catalunya, analitzant les dades més actuals sobre la situació que viuen les persones i les famílies més vulnerables. Igualment, destaca com la crisi econòmica i el model neoliberal provoquen una fractura social que deixa sense protecció als sectors més desafavorits.

Anatomia de la pobresa a Catalunya, a banda de diagnosticar de manera rigorosa i lúcida la fractura social i la debilitat del sistema de protecció que havia començat a desenvolupar l’Administració a casa nostra, ofereix al lector claus per estabir solucions i fixar mesures protectores d’aquest Estat del benestar. Són mecanismes polítics, fiscals, socials, econòmics o solidaris —tant reformistes com radicals— que poden ajudar a construir una vida social més justa per a tothom, segons apunta en el pròleg Arcadi Oliveres, professor en Economia Aplicada a la UAB i expresident de Justícia i Pau.

La presentació tindrà lloc el dimarts 25 de novembre, a les 19 h, a la Llibreria Ona (Gran de Gràcia, 217), a Barcelona.

Rafael Allepuz Capdevila (1960) és doctor en economia i professor del Departament d’Economia aplicada de la UdL. Les seves línies de recerca estan relacionades amb l’economia social, l’economia del treball i l’economia de les migracions. A més, presideix la comissió de Justícia i Pau a Lleida.

María José Rosell Farré (1974) s’ocupa de l’atenció de les persones en situació de vulnerabilitat i la gestió dels diferents programes de Càritas Diocesana de Lleida. També és professora associada a la Facultat de l’Educació, Psicologia i Treball Social de la Universitat de Lleida.