Tres representants de l'entitat enviaran cròniques sobre el Fòrum Social Europeu.

El Centre d’Estudis per la pau JM Delàs participa al Vè Fòrum Social Europeu a Malmö (Suècia)

Els representants de l’entitat enviaran cròniques diàries sobre les activitats i seminaris del FSE.

El ja conegut lema dels fòrums socials que s'ha estès per tot arreu del món des de l’any 2001, “un altre món és possible”, arriba aquest cop a la cinquena edició del V Fòrum Social Europeu, en el marc dels principis del Fòrum Social Mundial. Més de 250 seminaris i tallers proposats lliurement per les organitzacions participants, més de 400 activitats culturals i moltes més reunions, accions de protesta i manifestacions formaran la programació més àmplia mai aconseguida en un Fòrum Social Europeu.

S’espera una afluència que superarà els 20.000 activistes de tota Europa, amb un augment significatiu de la participació dels països nòrdics i de l’Est d’Europa, que fins ara han estat menys presents al procés del Fòrum Social Europeu.

Un bon grapat de catalans hi seran presents, fent d’enllaç entre les lluites del nostre país, que es van trobar fa només uns mesos al Fòrum Social Català, i les de la resta d’Europa. Les línies principals de treball seran la denúncia de la privatització dels serveis públics i l’endarreriment de l’Estat de benestar a Europa, la persecució dels sindicats, de la immigració, el medi ambient i les crisis climàtiques, l’augment del racisme, la lluita contra la guerra i la militarització de la societat, la construcció d’una Europa veritablement social, contra el neoliberalisme i la globalització dirigida per les corporacions transnacionals.

Justícia i Pau participarà a través del Centre d’Estudis per a la pau JM Delàs al European Peace Action Forum fent una presentació del militarisme a l’Estat espanyol i de la campanya BBVA sense armes al seminari “Globalisation of militarism”, que tindrà lloc el dia 18 de 9,30 a 12,30h del matí. A més a més, Justícia i Pau també serà present als diferents seminaris on es tractaran els Tractats de Lliure Comerç (TLC) i les accions de les transnacionals, sobretot a l'Àfrica, seguint la línia de la campanya que des de l'entitat hem engegat per aquest curs. A la web de Justícia i pau podreu trobar informació actualitzada amb les cròniques que ens enviaran els representants de l’entitat a Malmö.

Més informació: Fòrum Social Europeu i Justícia i Pau

Contactes premsa:

Jordi Calvo  +34 658 041 818 / Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Pere Ortega  +34 657 113 387 / Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Eulàlia Reguant  +34 617 872 677  /  Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Justícia i Pau  93 317 61 77  /  Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

17/09/2008