Justícia i Pau de Girona dóna ple suport al comunicat “Aprendre a Conviure” de les parròquies de Sant Cugat i Sant Jaume de Salt i manifesta el seu compromís per la convivència i en contra de la xenofòbia.

Justícia i Pau de Girona dóna  ple suport al comunicat “Aprendre a Conviure” de les parròquies de Sant Cugat i Sant Jaume de Salt i manifesta el seu compromís per la convivència i en contra de la xenofòbia.

Des de Justícia i Pau, entitat que té per finalitat la promoció i defensa dels drets humans, la justícia social, la pau i la solidaritat, veiem amb preocupació els reiterats conflictes, sovint induïts, que tenen lloc a Salt.

Demanem que es respectin els drets de ciutadania de totes les persones que viuen a Salt i que no es faci cap mena de discriminació pel seu origen,  llengua,  religió o condició. Alhora que demanem que s’actuï amb celeritat envers tota expressió directa o indirecta de racisme o xenofòbia envers persones o col·lectius, ja que incrementa l’espiral de l’odi i la violència.

Així mateix demanem que es respecti el dret a la llibertat religiosa i que no es restringeixi el dret a tenir llocs on participar-ne comunitàriament. Amb l’únic condicionant del respecte als drets humans i a la convivència social.

Salt precisa d’un compromís social i polític per viure “en pau i bé” com es reclamava a principis d’any abans de les darreres eleccions municipals. Entenem que el que convé és que els saltencs i saltenques, sense interferències ni interessos partidistes, a partir de les seves entitats i associacions i a través de la participació en els espais i les accions del Pla de Ciutadania, la Taula de Diàleg Interreligiós i moltes altres iniciatives, continuïn vertebrant, com ja fan des de fa temps, el poble cohesionat que volen i necessiten ser.

Com recalca el comunicat de les parròquies de Salt “Ara és el moment d’aprendre a conviure i caminar junts cap a una societat de valors interculturals”. Des de Justícia i Pau, humilment, també hi volem contribuir.


Girona- Salt, 28 d’agost de 2011.


JUSTÍCIA I PAU – c. Dr. Anric Roca, 38 – 17003 GIRONA – Tel. 972.249.333
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.http://justiciaipaugirona.blogspot.com - http://justiciaipau.entitatsgi.cat/