Des de Justícia i Pau de Girona, volem declarar el nostre ple suport a l’Arcadi Oliveres, president de Justícia i Pau de Barcelona.

1. Per la seva trajectòria de més de 40 anys en la defensa de la Pau, la no-violència, els Drets Humans i la Justícia Social.

2. Per estar sempre al costat de les veus i entitats crítiques i amb voluntat de transformació d’un sistema econòmic i polític injust, amb xerrades d’una gran claredat que conviden a la mobilització perquè un altre món, i una altra societat, és possible.

3. Per què coherent amb la seva trajectòria ha fet costat al moviment dels “Indignats i indignades” en tot allò que se li ha demanat de participar, per donar i ampliar la seva veu. Com va fer una vegada més a Girona en la multitudinària conferència del proppassat diumenge 5 de juny.

4. També coherentment amb la seva trajectòria s’ha manifestat sempre per unes accions no-violentes  dins del moviment del 15M,  tal com ho va reafirmar a la roda de premsa del mateix dimecres 15 de juny per valorar els fets ocorreguts en el Parlament de Catalunya.

5. Que una part de les seves declaracions referides a actuacions de la policia en algunes actuacions d’anys enrere, de les que ja s’ha disculpat per si poden haver estat mal interpretades, no poden emmascarar que sempre ha defensat i promogut l’acció no-violenta en les manifestacions dels “indignats/des”.

6. Reconeixem que l’Arcadi Oliveres ha seguit sempre els principis i valors que promou la nostra entitat de Justícia i Pau, i en aquests moments de crisis, incerteses i noves esperances, necessitem més que mai la seva veu profètica.

Girona, 20 de juny de 2011