Dissabte 24 de febrer vam celebrar els 50 anys de Justícia i Pau a Barcelona.

Va ser una festa emotiva i entranyable, en la qual ens vam trobar membres de Justícia i Pau d'èpoques diferents i molts amics i representants de diferents institucions i entitats socials amb les quals treballem. També van assistir membres de Justícia i Pau d'altres diòcesis catalanes i balears. Més de 200 persones van voler participar d'aquesta jornada de commemoració.

La celebració es va iniciar amb una eucaristia a la Parròquia de Santa Tecla, presidida pel bisbe auxiliar de Barcelona Mons. Sergi Gordo (el Cardenal Omella no va poder assistir-hi a causa de la seva assistència a una ordenació episcopal) i concelebrada per l'arquebisbe Mons. Joan Enric Vives (qui va ser delegat episcopal a Justícia i Pau de Barcelona), bisbe de la diòcesi d’Urgell, i també Josep Maria Fisa, actual delegat episcopal, i altres sacerdots amics de l'entitat.

A continuació va tenir lloc un dinar de germanor al centre cívic Joan Oliver "Pere Quart". Abans de dinar, diverses persones significatives van dirigir algunes paraules de memòria i agraïment als presents: el president de Justícia i Pau de Barcelona Eudald Vendrell, la directora de l'ICIP (Institut Català Internacional per la Pau) i anterior vicepresidenta Tica Font, l'anterior president de l'entitat Arcadi Oliveres, el bisbe auxiliar de Barcelona Mons. Sergi Gordo i l'Alcaldessa de Barcelona, Excma. Sra. Ada Colau.

També van acudir a l'acte, entre d’altres, el Director General de Serveis Penitenciaris Amand Calderó, el Director General d'Afers Religiosos Enric Vendrell, tots dos de la Generalitat, el tinent d'alcalde de Barcelona Gerardo Pisarello i la regidora de l’Ajuntament de Barcelona Eulàlia Reguant.

Durant el dinar es van anar projectant fotografies i cartells de les activitats i campanyes realitzades durant aquestes 5 dècades. L'acte va cloure amb l'actuació del grup de música Tres de vuit.

Justícia i Pau de Barcelona va ser constituïda el 29 de febrer de 1968 pel bisbe de Barcelona Mons. Marcelo González i va ser la primera comissió diocesana creada a Espanya, i anterior a la Comissió General, creada el setembre del mateix any.

Des de Justícia i Pau de Barcelona ens sentim feliços pel desenvolupament d'aquesta celebració, la gran i generosa participació i el suport rebut. Sentim que aquest esdeveniment ens infon noves energies per seguir treballant.

Els actes de celebració continuaran amb una exposició itinerant sobre la història de Justícia i Pau de Barcelona, que s'inaugurarà el proper 12 d'abril, i conclouran durant l'Assemblea de Justícia i Pau d'Europa, que tindrà lloc a Barcelona els propers dies 28 de setembre a 2 d'octubre de 2018.

Vídeo resum de la celebració.