logo justicia pau europaAmb el començament de la Quaresma, la Conferència de la Comissió Europea de Justícia i Pau (Justice & Peace Europe) ha llençat la seva Acció Concertada anual 2020, en la qual s'hi fa palès que l'any actual és crucial per avançar en la discussió sobre els oceans i els mars. A continuació en reproduïm el text íntegre.

oedkfolilmiiobip

Davant de la suspensió de la Convenció de Ginebra sobre l'estatut dels refugiats, per part de Grècia, i la consegüent no acceptació de cap sol·licitud d'asil almenys durant un mes, així com davant les vulneracions de drets humans que s’estan cometent a la frontera entre Grècia i Turquia, des de Justícia i Pau subscrivim el comunicat de LaFede.cat i ens adherim, al mateix temps, al comunicat de la plataforma Stop Mare Mortum.

Animem, també, a assistir a la cassolada convocada des de Stop Mare Mortum avui, dimarts 3 de març (a les 19.00 h), davant de la Delegació de la Comissió Europea a Barcelona.

logoBancaArmadaColor defCom cada any, des de la Campanya Banca Armada, de la qual Justícia i Pau en forma part, us convidem a cedir el vostre vot en les juntes generals d'accionistes de les entitats bancàries més importants d'Espanya: BBVA, Bankia, Banc Sabadell, Caixabank i Banco Santander. L’objectiu de la campanya és denunciar les seves polítiques d’inversions en empreses que fabriquen armament. Us avancem algunes les dates de les juntes d’accionistes en les quals participarà la campanya:

ecoparroquiaColorL'encíclica Laudato si' és el Nou Càntic de les Criatures per al segle XXI. En un primer moment, quan el nou Papa va dir que es posava el nom de Francesc, vaig pensar que potser apuntava massa alt. Després m'he convençut de la seva inspiració profètica. Els documents del magisteri del Papa, que són reflexions entorn d'un tema, marquen una determinada consciència del conjunt de l'Església. Recullen textos anteriors, actualitzen intuïcions, rellegeixen l'actualitat a la llum de l'Evangeli i també escolten veus que des de les ciències humanes poden afinar les orientacions ètiques i valorar els moviments socials nous, el que Joan XXIII va anomenar Signes dels Temps. El cas de l'encíclica publicada el 2015, que el maig vinent farà cinc anys, és paradigmàtic. El papa Francesc no agafa un tema d'actualitat, com algú podria pensar, sinó que agafa l'eix troncal del repte més important que té la humanitat avui. La vida humana en el seu conjunt i la seva supervivència. No és cap amenaça de futur. És una crida urgent. I frivolitzar o fer humor barat o riure perquè una noieta adolescent fa discursos que no li pertocarien, és mantenir-se en la miopia d'una societat que deixa que la degradació mediambiental continuï desbocada.

DSCF9383 minEl passat divendres 14 de febrer, amics i amigues de Justícia i Pau ens vam reunir per celebrar el sopar de celebració anual. Un centenar de persones, entre associades, voluntàries, cares conegudes i d’altres de noves, vam gaudir d’aquesta trobada que es va dur a terme al Restaurant Can Palou d’Esplugues de Llobregat.