logo plataforma entitats cristianes

Nota de la Plataforma d’Entitats Cristianes amb els Immigrants, de la qual Justícia i Pau en forma part, davant les properes eleccions municipals i al Parlament Europeu.

La Plataforma està convençuda que Europa té el gran repte de transformar la seva mirada sobre el fet migratori: de l’hostilitat davant les persones migrades a l’hospitalitat i la solidaritat. En aquesta línia, els nostres municipis són una peça clau en l’acollida i la integració social. 

Un any més, obrim la convocatòria del premi de Periodisme Solidari Memorial Joan Gomis, però aquest any ho fem estrenant nou web.

A la URL www.justiciaipau.org/premijoangomis podreu trobar tota la informació sobre aquest guardó i sobre la figura d'en Joan Gomis.

Entre els dies 3 i 5 de maig Justícia i Pau Copenhaguen va organitzar una gran conferència sota el títol “El Bé Comú i els nostres Mars Comuns”. Aquesta conferència va agrupar a un públic ampli i internacional provinent de l’església catòlica, des d’Europa i més enllà. Representants de l’església, la ciència, els negocis i la societat civil es van trobar per valorar els reptes als quals fan front els nostres oceans, mars i costes. Les diverses presentacions durant la conferència també van explorar l’impacte del canvi climàtic i el dany ecològic a les vides d’aquelles comunitats i pobles que depenen de la bona salut dels mars. 

Ja està oberta la inscripció per a la Trobada Catalanobalear de Justícia i Pau 2019 que enguany acull la comissió de Terrassa, el dissabte 1 de juny.

L'acte, que porta per títol "De la frustració a l’esperança: avançant cap a nous estils i valors en la nostra pràctica política", se celebrarà a l'Escola Pia de Terrassa (Carrer del Col·legi, 12-14, 08221 Terrassa, Barcelona) i representa un espai de trobada i formació per a les persones membres de les diferents comissions de Justícia i Pau de Catalunya i les Illes Balears.

Agrairem que feu la inscripció abans del 24 de maig.

cartell8ddhh petitEl pròxim dilluns 6 de maig finalitzarem el cicle de xerrades Els Dilluns dels Drets Humans, que organitzem juntament amb Cristianisme i Justícia, Mans Unides, Càritas diocesana de Barcelona i el Grup de Juristes Roda Ventura. Aquesta conferència (la vuitena del cicle 2018-2019) porta per títol: "Veus per a una agenda social a Barcelona" i abordarà cinc de les problemàtiques socials més rellevants per a la ciutat de Barcelona i la seva ciutadania: habitatge, dret a l'aigua, dret a la ciutat i turisme, pobresa i desigualtat i dret de les persones migrades.