Cristians perseguits 1Actualment, més de 245 milions de persones cristianes són perseguides a tot el món per les seves creences. La publicació d’aquestes dades per l’ONG Open Doors, va inspirar a Justícia i Pau, juntament amb ACAT (Acció dels Cristians per l'Abolició de la Tortura), el Centre Ecumènic de Catalunya i el Moviment de Professionals Catòlics (MIIC-Pax Romana) a realitzar un acte públic en el qual donar a conèixer aquesta persecució a tota la societat catalana.

DillunsDH postveritat 2És fàcil veure que la democràcia, tal com la coneixíem, ha patit un procés de debilitament en els últims anys: l’auge de l’extrema-dreta, la proliferació de discursos demagògics basats en la por, o l’augment de política-espectacle, són només algunes de les característiques d’unes societats occidentals que semblen haver entrat en crisi.  Robert Fishman, doctor en sociologia per la Universitat de Yale, i Neus Tomàs, subdirectora de Eldiario.es, van obrir el debat a la darrera sessió del cicle d’“Els Dilluns dels Drets Humans”, De la postveritat a la postdemocràcia, amb al·lusions a aquestes transformacions que, entre d’altres, defineixen un sistema en un moment crític.

Discriminacio ReligiosaL'estat actual de la llibertat religiosa està en retrocés a escala global. Aquest fet ha estat registrat per múltiples organitzacions, incloent-hi l'extensa investigació de l'organització Ajuda a l'Església Necessitada (ACN) realitzada a 196 països el 2016. En aquesta investigació, l'ACN va observar que 18 de 38 països no van millorar les condicions des de l'últim informe el 2016 i en 18 dels països on existien violacions serioses a la llibertat religiosa, les condicions han empitjorat. Només dos països amb violacions severes han experimentat una millora relativa.[1]

Eudald VendrellDiscurs pronunciat per Eudald Vendrell Ferrer, president de Justícia i Pau, durant l’eucaristia celebrada a la Catedral de Barcelona el dia 1 de gener de 2019 amb motiu de la 52a Jornada Mundial per la Pau.

Cristians perseguitsEl pròxim dissabte 19 de gener, les entitats ACAT, PAX Romana, Centre ecumènic de Catalunya i Justícia i Pau Barcelona realitzarem un acte cívic per donar a conèixer la situació de discriminació i persecució que viuen moltes persones arreu del món, a causa de les seves creences.