El passat 30 d'abril es van anunciar els 6 projectes guanyadors de la beca Devreporter, que té com a objectiu contribuir a la realització de reportatges que tractin temàtiques relacionades amb la cooperació al desenvolupament i la solidaritat internacional i alhora fomentar la col·laboració entre organitzacions i periodistes.

 

Un dels projectes seleccionats és el de Justícia i Pau que porta per nom "Trenquem el silenci: ens connectem amb els impactes de la mineria a la R.D. Congo". La beca permetrà que la periodista Gemma Parellada es desplaci a la R.D. Congo, durant els mesos de juliol i agost, per elaborar un reportatge escrit i multimèdia sobre els #ConflictMinerals. La finalitat del material resultant és mostrar les condicions d’explotació dels minerals que alimenten les noves tecnologies i les problemàtiques humanes, socials i mediambientals que hi al voltant, donant veu a les persones d'aquestes poblacions.

Cal remarcar que aquest reportatge és una de les vàries accions de Justícia i Pau en relació als #ConflictsMinerals, que preten mostrar que el comerç de minerals com el coltan, el tungstè, el wolframi o l'or, proporcionen fons i motivacions per als actors violents contribuint a la generació de conflictes, corrupció o violacions de drets humans. Des de l'entitat esperem que aquest reportatge ajudi a mostrar la necessitat de regular el tràfic d'aquests minerals.

 

 

Entitats seleccionades