Aquest proper divendres, 16 d'octubre, tindrà lloc la presentació de l’Agenda Llatinoamericana 2016 que porta per títol: DESIGUALTAT I PROPIETAT.

La Presentació es farà a la cloenda de l’exposició: PERE CASALDÀLIGA, DE PROFESSIÓ L’ESPERANÇA.

 

Com explica molt bé el Jordi Planas al seu article per al Diari de Girona "L'Agenda va començar a caminar el 1992 de la mà de Pere Casaldàliga i José Maria Vigil a Nicaragua. Naixia per fer memòria històrica dels 500 anys d'espoli, assetjament i mort en contrast amb la celebració oficial, que parlava, sense vergonya ni ètica, de "trobada entre pobles". Amb el temps, l'Agenda s'obrí camí més enllà del continent Americà i es va convertir en Agenda Llatinoamericana Mundial. Va ser un encert: calia mundialitzar el seu crit a favor de la justícia social."

Aquest any, l'Agenda Llatinoamericana fa 25 anys i ho celebra amb una edició dedicada al tema "Desigualtat i Propietat". 

La presentació serà a càrrec de Jaume Pera, membre de Justícia i Pau de Girona, i de la Comissió de l'Agenda Llatinoamericana i Mundial. Professor d'institut (de Sta. Coloma de Farners) jubilat.

DIA: 16 d’OCTUBRE de 2016
LLOC: CASA AMÈRICA de Catalunya (Còrsega 299, entresol, Barcelona)
HORA: 19h.

Convoquen: Justícia i Pau, Casa Amèrica Catalunya, Araguaia amb el Bisbe Casaldàliga i Comissió de l'Agenda Llatinoamericana.