19 octubre Dilluns DHEl proper dilluns 19 d'octubre s'iniciarà el cicle de conferències de "Els dilluns dels drets humans", amb el tema: Eradicar la fam i la malnutrició: un gran repte pendent.

Els ponents d'aquesta primera conferència seran en Marco Gordillo, coordinador de campanyes i treball en xarxa de Mans Unides, i l'Esther Vivas, periodista i investigadora en moviments socials i polítiques agrícoles i alimentàries. Com a moderador, contarem amb el periodista Josep Cabayol.

La fam mata cada any milions de nens. I molts més queden invàlids de per vida, mutilats. Són éssers humans. No tenen cap culpa. Només han tingut la mala sort d'haver nascut a Somàlia, a la República Democràtica del Congo o al Sahel.

¿Per què moren o emmalalteixen tantes persones per desnutrició en un món en què sobren aliments? Una de les causes principals és l'especulació amb els preus dels aliments i l'exportació subvencionada dels excedents agrícoles europeus i nord-americans als països pobres.
¿Hauríem de limitar la Borsa de matèries primeres de Chicago, on s'especula amb els preus dels aliments bàsics per guanyar diners? ¿Europa hauria de deixar d'exportar els aliments subvencionats que arruïnen els camperols dels països pobres?

Eradicar la fam al món és possible. El primer pas per aconseguir-ho és que l'ànim de lucre deixi d'estar per sobre del dret a l'alimentació.

PONENTS:

•    Marco Gordillo, coordinador de campanyes i treball en xarxa de Mans Unides.
•    Esther Vivas, periodista i investigadora en moviments socials i polítiques agrícoles i alimentàries.

MODERADOR:

•    Josep Cabayol

Dia: 19 d'octubre de 2015
Hora: 19 h
Lloc: Cristianisme i Justícia (Roger de Llúria, 13). Barcelona

L'entrada és lliure i no cal inscripció prèvia. Retransmissió en directe.

Aquesta taula rodona forma part del cicle Els Dilluns dels Drets Humans.