Un any més, celebrarem la Diada Nacional participant amb un estand a la Mostra d’Entitats dels Països Catalans, al passeig de Lluís Companys, que pot ser una bona ocasió per trobar-nos. Així mateix, tenim moltes accions previstes i diferents temes rellevants en la nostra agenda.

Després del descans estival, obrim amb empenta un nou curs (2015-2016) amb moltes accions de sensibilització i incidència en la nostra agenda, ben pendents de l’evolució de molts conflictes i situacions preocupants, tant a casa nostra com en tot el món.

Per començar, celebrarem la Diada Nacional de Catalunya amb la nostra participació amb un estand a la Mostra d’Entitats dels Països Catalans, organitzada cada any per l’associació Gent de la Terra, al passeig Lluís Companys de Barcelona. Allà informarem de la nostra entitat i properes activitats i mostrarem com sempre els nostres materials i publicacions. Us convidem a visitar-lo.

Com cada any per la Diada, Justícia i Pau reiterem un cop més la nostra crida per tal que es respecti la identitat nacional de Catalunya i els drets que li són inherents, particularment el dret a ser reconeguda com a subjecte polític i a la seva lliure determinació, de forma pacífica, democràtica i respectuosa del pluralisme polític i de totes les opcions. I convidem a tothom a sumar-se cívicament a aquesta festa nacional, que ho és de tots, fent-ho de la manera que cadascú consideri oportuna al seu sentir personal i polític.

Engeguem un nou curs amb moltes accions previstes
Aquest nou curs continuarem ocupant-nos de moltes problemàtiques socials, a casa nostra i a tot el món, treballant en xarxa amb al resta de comissions de Justícia i Pau a Catalunya i moltes altres xarxes i plataformes d’entitats socials.

Entre moltres altres accions, farem un seguiment a l'actual crisi de refugiats, defensant el repecte als drets humans i, en particular, el dret d’asil, exigint plans d’acollida d’emergència, així com una revisió en profunditat de les actuals polítiques d’immigració europees. I treballarem en favor de la integració social dels immigrats a casa nostra.

Continuarem amb la nostra campanya pel dret a un treball digne, ja iniciada fa dos anys, en la que reivindiquem una major prioritat per les polítiques de creació de lloc de treball en condicions dignes i una millor protecció dels col·lectius que pateixen atur, en particular, amb l’establiment d’una renda mínima garantida de ciutadania.

Seguirem treballant en contra de la pena de mort, la tortura, les detencions arbitràries i altres vuneracions de drets humans, amb accions de sensibilització social i d’incidència política sobre els governs implicats.

Així mateix, continuarem la nostra àmplia tasca de voluntariat en les presons catalanes, col·laborant en la reinserció social dels penats i implicant-nos en nous projectes, com el programa “mentories”, destinat a l’acompanyament de persones que han sortit en llibertat.

Conjuntament amb Justícia i Pau d’Espanya i d’Europa, restarem atents i preocupats per la violència, les vulneracions de drets humans, les persecucions ètniques i religioses i els conflictes armats que afecten tràgicament a molt diferents llocs del món, en particular a Síria i tot l’Orient Mitjà, reclamant una major implicació dels governs europeus en la promoció de la pau en aquests països, l’atenció a la població civil afectada, el control del comerç d’armes i el desarmament i l’establiment d’una autoritat política mundial que promogui el bé comú universal.

I continuarem incidint per tal que s’avanci veritablement en la cooperació al desenvolupament dels països més pobres, en el marc d’una economia mundial sota nous paradigmes, no segrestada per capitals salvatges ni generadora de més desigualtats, sinó orientada realment al bé comú universal i en equilibri amb la naturalesa, com ha reclamat recentment el Papa Francesc en la seva impressionant carta “Laudato si’”.

Aquestes i altres qüestions seran tractades en un nou cicle de conferències dels Dilluns dels Drets Humans, que organitzem conjuntament amb els amics de Cristianisme i Justícia i de Mans Unides, on us convidem a participar.

Per fer tot això, us demanem la vostra imprescindible col·laboració, tant de temps personal com econòmica, convidant-vos a associar-vos o a fer-vos donants i animant a altres persones a sumar-s’hi.

Gràcies pel vostre suport!!!