Molts dels dispositius tecnològics d'ús habitual (mòbils, ordinadors portàtils...) arriben a les nostres mans després d'una llarga cadena de fabricació que recorre mig món.

Les empreses fan publicitat dels nous dissenys i prestacions del seu producte final, però no informen de l'impacte de la fabricació en les múltiples baules de la cadena globalitzada.

Les entitats, que exigim una regulació europea per evitar la comercialització de productes amb minerals vinculats a grups armats, volem trencar el silenci i conèixer què està passant en la baula més llunyana de la cadena: l'est de la RD del Congo. En aquestes mines s'extreu el tàntal, wolframi, estany i or necessaris per als nostres dispositius.

Des de mitjans de juliol i durant diverses setmanes, una investigadora i una periodista desplaçades a la zona ens ajudaran a conèixer la situació que s'està vivint a les localitats mineres i les opinions de les persones que extreuen, transporten o comercialitzen aquests minerals sospitosos d'alimentar la guerra. També escoltarem les dones de les poblacions pròximes i representants d'organitzacions locals i internacionals que tracten de defensar els drets de les poblacions i d’aplicar mesures de control a aquest lucratiu negoci.

Si també voleu conèixer, conversar i actuar sobre els "conflicte minerals" a la RD del Congo, us animem a seguir la crònica del seu viatge a partir d'avui, 20 de juliol, amb el lema #ConnectCongo al Twitter i al Facebook de les entitats impulsores:

ALBOAN, REDES-Campaña África, Justícia i Pau Barcelona, Solidaritat Castelldefels Kasando i La Bretxa.