Rebuig a l'acord entre la Unió Europea i turquia

16 organitzacions socials demanen al Govern Espanyol, com Estat membre, que rebutgi l’acord entre la Unió Europea i Turquia per posar en perill la protecció internacional a què tenen dret les persones refugiades.

Justícia i Pau Espanya s’adhereix a la denúncia i rebutja l’acord, ja que s’estaria passant per alt la necessitat evident de brindar protecció internacional a les persones migrants, sol·licitants d’asil i refugiades i alhora suposaria greus violacions als drets humans d’aquestes.

L’acord planteja greus preocupacions legals, morals i d’impacte a llarg termini, especialment per als grups més vulnerables. Els punts que es destaquen i respecte els quals es denúncia el buit legal després de l'acord són: la mancança de rutes legals i segures, el comerç i les màfies que es generen al voltant de les persones refugiades síries, les devolucions en calent, el tancament de la ruta dels Balcans, la desprotecció de les persones més vulnerables i la justificació de Turquia com a “tercer país segur”.

Entre les organitzacions que han firmat aquest últim comunicat hi ha: Accem, Amnistia Internacional, Càritas, Cear, Confer, Coordinadora d'ONG per al Desenvolupament, Consell General de l'Advocacia Espanyola, Jesuïtes Social, Justícia i Pau, Metges del Món, Oxfam Intermón, Plataforma del Tercer Sector, Red Acoge, Red solidaria de Acogida, San Carlos Borromeo, Save the Children.

Per llegir el comunicat complet:
http://www.juspax-es.org/news/stopacuerdo-movilizaciones/