Comunicat de Justícia i Pau Bèlgica Francòfona, conjuntament amb Pax Christi i l'associació Magma, que recull els primers pensaments dels treballadors i voluntaris de les tres entitats sobre els atacs d'ahir al matí i els seus familiars.

Els primers pensaments de les treballadores i voluntàries de Justícia i Pau, Pax Christi i Magma estan amb les víctimes dels atemptats d’aquest matí i de les persones properes.

Colpejant a l’aeroport de Zaventem i al cor de Brussel·les, els terroristes no només volien sembrar la mort: sinó que també volien sembrar l’odi. Correspon a cadascú de nosaltres negar-los el que pretenen.

Estar a l’alçada del que ens ha succeït, suposa rebutjar la fúria i el replegament sobre si mateix. Suposa continuar a teixir incansablement un “nosaltres” a la vegada fràgil i fonamental. Es tracta, no només d’un imperatiu moral, sinó també de la millor garantía de seguretat a llarg termini.

Atacant el centre d’una capital cosmopolita, els autors dels atemptats voldrien conduir-nos a creure en la impossibilitat de la coexistència, de la trobada i l’enriquiment mutu. Nosaltres no els oferirem aquest èxit. Ans al contrari, la nostra resistència al terrorisme passarà per un increment de les trobades, els debats i les reflexions.

Convidem a la solidaritat davant les víctimes i la fraternitat amb totes les persones.

Cada pensament, cada acte d’obertura i de pau constituirà una derrota del terror i una victòria del futur.

 

Commission Justice et Paix Bèlgica Francòfona, Pax Christi i l’associació Magma