El proper dilluns 2 de maig, el cicle de conferències "Els Dilluns dels Drets Humans" se centrarà en el tema del turisme de masses, per parlar sobre si és aquest un factor de desenvolupament o de destrucció. D'aquesta manera, els ponents que participaran a la conferència seran Itziar González, arquitecta, exregidora de l'Ajuntament de Barcelona i activista política; i Joan Buades, escriptor i investigador social a Alba Sud (recerca i comunicació per al desenvolupament). 

La globalització, el creixement d’una enorme classe consumidora en els països desenvolupats i el desenvolupament i abaratiment dels mitjans de transport, han portat el fenomen del turisme de masses arreu del món.

Aquest fenomen és d’enormes dimensions econòmiques i pot ser un factor important de generació de riquesa i desenvolupament a les regions que el reben. Però és també un fenomen que afecta i modifica intensament la vida, l’habitat, l’urbanisme i el paisatge de les zones que el reben. Aquest turisme massiu pot provocar importants perjudicis a les poblacions afectades, que sovint no se’n beneficien econòmicament dels ingressos generats, provoca destrucció mediambiental i pot contribuir al creixement de desigualtats, especialment en els països pobres.

És possible aconseguir que el turisme de masses contribueixi al desenvolupament econòmic, especialment de les poblacions més pobres, sense causar tots aquests perjudicis? Com ho hem de fer?

PONENTS:

Itziar González, arquitecta, exregidora de l'Ajuntament de Barcelona i activista política.
Joan Buades, escriptor i investigador social a Alba Sud (recerca i comunicació per al desenvolupament).

Dia: 2 de maig de 2016
Hora: 19h
Lloc: Cristianisme i Justícia (Roger de Llúria, 13). Barcelona.

L'entrada és lliure i no cal inscripció prèvia. Retransmissió en directe.

Aquesta taula rodona forma part del cicle Els Dilluns dels Drets Humans.