Aquest dissabte, 19 de març, Unitat Contra el feixisme i el racisme organitza la marxa #ProuRacisme, per la pau i la convivència. La concentració, que tindrà lloc a Barcelona i com a punt d’inici l’Estació de França, forma part d’una jornada internacional contra el feixisme, el racisme i la islamofòbia, impulsada per moviments d’arreu d’Europa.

En el context actual de ciris migratòria i davant l’entrada de refugiats a Europa, els discursos xenòfobs i les actituds discriminatòries cap a les persones en funció del seu origen, color de pell o creença són una amenaça per a tothom i amb la manifestació es vol fer una crida per acabar amb totes elles. A més a més, la marxa pretén ser una mostra més del rebuig cap al tractat que vol firmar la Unió Europea amb Turquia. I, alhora, una reivindicació més a la necessitat d'adoptar vies segures d'entrada a Europa i mesures d'acollida per a les persones que arriben.

La marxa, que s’iniciarà a les cinc de la tarda, continuarà la ruta fins a arribar al mar. Paral·lelament, en altres punts de Barcelona com la Plaça Antonio López, al Port Vell i a la Barceloneta es desenvoluparan esdeveniments i actes lúdics, artístics i polítics per sumar-se a la crida #ProuRacisme.

Programa de la marxa, manifest i materials:

http://prouracisme.net/