jornada fiscalitatEs calcula que el frau fiscal estimat és del 25%, el de les grans fortunes i corporacions d’un 72% i, mentrestant, la població en risc de pobresa ja arriba al 20%. Davant d’això, les pràctiques d’elusió fiscal de les grans empreses i fortunes, els impostos i les polítiques de redistribució i reducció de les desigualtats han de formar part d’un debat imprescindible per continuar amb la lluita contra la pobresa i l’exclusió i donar volta de full a les polítiques basades en les retallades i l’austeritat. 

D’aquesta manera, i desprès de l’èxit de la primera trobada, des de la Plataforma per una fiscalitat justa, ambiental i solidària, s’organitza la II Jornada Ciutadana per una Fiscalitat Justa. L’acte tindrà lloc aquest proper dissabte, dia 27. Pretén ser un espai de trobada entre totes aquelles persones interessades en el nostre sistema fiscal i amb ganes de treballar per a plantejar i aportar noves respostes i mesures per gestionar àmbits com els impostos, la fiscalitat i les polítiques de redistribució. La jornada comptarà amb més d’una vuitena de personalitats: activistes, economistes, sociòlegs, entre altres com l’Arcadi Oliveres, el Miguel Angel Mayo o la Marina Subirats.

La Jornada és gratuïta, però des de l’organització es demana una inscripció prèvia per a poder controlar l’aforament i tenir contacte amb els interessats en participar-hi. El punt de trobada on es desenvoluparan les activitats serà la Casa del Mar (Albareda 1, de Barcelona).

Si voleu saber-ne més aquí teniu tota la informació detallada.