escoles

Un any més, Justícia i Pau ha estat present a les escoles catalanes per celebrar la Diada Escolar per la No Violència i la Pau (DENIP).

Aquesta Diada va sorgir l’any 1954, com una idea del professor i activista Llorenç Vidal, i es celebra el 30 de gener de cada any (data de l’assassinat de Mahatma Gandhi). Pretén ser una eina per educar en la pau, la no violència, la justícia i els drets humans en l’àmbit escolar. Una part notable de les escoles catalanes organitzen diferents actes i dinàmiques per celebrar aquesta Diada, i és habitual que hi participin nombroses entitats socials i ONG.

Com és habitual, Justícia i Pau ha contribuït també a aquesta celebració. Per això, al llarg de la setmana passada, i especialment el divendres dia 29 de gener (data que van triar la majoria d’escoles), membres de Justícia i Pau han impartit xerrades i tallers o han participat en debats en diferents centres d’ensenyament, dedicades a reflexionar sobre els diferents obstacles i reptes de la humanitat per construir la pau. Enguany, un dels temes més tractats ha estat la crisi dels refugiats i els seves dramàtiques conseqüències.