Des de la Campanya Som Comerç Just i Banca Ètica, amb motiu del Dia Internacional del Comerç Just, que se celebra el dissabte 14 de maig, han organitzat un seguit d'activitats per tot el país sota el lema "Desconnecta't del Capitalisme, instal·la't les alternatives".

En diferents municipis del territori català hi hauran actes relacionats amb el comerç just i la banca ètica, però un d'ells enguany és l'estrella del cartell: la Install Party d'alternatives, on en menys d'una hora es podrà connectar-se a les alternatives.

Més enllà de les activitats per aprendre com a consumidors i consumidores el que afavoreix o no un model econòmic social, amb la Install Party d'alternatives es vol assessorar i ajudar a fer el canvi directe i a l'instant cap a formes de consum socials, ètiques i responsables. Per això la Install Party serà un recinte que comptarà amb la participació de: Som Energia (llum), Eticom-Som Connexió i Fairphone (telefonia i internet), Arç Cooperativa (assegurances), Oxfam Intermón i Alternativa3 (comerç just), Fiare i Oikocrèdit (finances ètiques), mésOpcions (altres serveis) i programari lliure. Membres de les diferents entitats ajudaran a connectar-se a les alternatives i a desconnectar-se del capitalisme de forma fàcil i ràpida, on-line.

En aquesta Install Party d'alternatives és important que porteu tres coses: les vostres dades bancàries i un document que acrediti la titularitat del compte, l'última factura de llum o telèfon. I un ordinador per a instal·lar-se programari lliure (feu abans una còpia del contingut del vostre ordinador).

A Barcelona, la Install Party d'alternatives es situarà al Centre Cívic Calàbria 66 de Barcelona, d'11 a 14h i de 17 a 20h. Tot i això, al llarg del territori català se'n faran cinc més.

No perdeu aquesta oportunitat, i connecteu-vos del tot a les alternatives socials el pròxim 14 de maig, aprofitant que és el Dia Mundial del Comerç Just, i celebreu-lo com fan arreu del món. A través del buscador de Comerç Just i Banca Ètica podreu veure quines activitats més, a part de la Install Party d'alternatives, fan als vostres municipis o en els municipis més propers.