Compartim amb vosaltres el comunicat de La Plataforma per al Dret a un habitatge Digne fet públic després de la cimera convocada a Catalunya arran de la suspensió cautelar per part del Tribunal Constitucional de la Llei 24/2015, que plantejava un seguit de mesures urgents per fer front a la pobresa energètica. En el següent comunicat podeu llegir les demandes que des de diferents organitzacions i entitats es fan al Govern per continuar treballant pel dret a un habitatge digne i la convocatòria d¡una Jornada especial el pròxim 26 de maig.

 

- Comunicat de la Plataforma per al Dret a un Habitatge Digne - 

Les entitats que conformem la Plataforma, presents a la cimera convocada pel President de la Generalitat de Catalunya amb motiu de la suspensió cautelar de part de l'articulat de la Llei 24/2015, de 29 de juliol, de mesures urgents per a afrontar l'emergència en l'àmbit de l'habitatge i la pobresa energètica, ordenada pel Tribunal Constitucional en virtut del recurs interposat pel Govern de l'Estat del Partit Popular, cimera en la qual va quedar palesa l'actitud obstruccionista del President del Partit Popular de Catalunya hem demanat al Govern de la Generalitat.

La convocatòria immediata del Pacte Nacional de l'Habitatge

El Pacte Nacional per a l'Habitatge és un Òrgan que el mateix Govern de la Generalitat va crear i que té, entre altres, la finalitat de garantir el dret a l'habitatge de les persones amb risc d'exclusió residencial.

La Potenciació del fons d'habitatge de lloguer destinat a les polítiques socials

Demanda que hem fem extensiva a les entitats municipalistes. El Fons d'habitatge de lloguer social es constituí el dia 12 de juny de 2015, com l'instrument destinat a posar a disposició de les persones i famílies en risc d'exclusió residencial els habitatges de titularitat pública i privada que integrin aquest Fons, en règim de lloguer social.

En una reunió mantinguda el passat dia 26 d'abril, la consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge va reiterar a la Plataforma la seva voluntat d'aconseguir el compromís de l'administració local, les entitats financeres i els grans tenedors d'habitatges d'incorporar el major nombre possible d'habitatges al Fons.

Informem que, per donar visibilitat al Fons, la Secretaria D'Habitatge i Millora Urbana i a la Plataforma per al Dret a un Habitatge Digne celebrarem una Jornada el pròxim dia 26 de maig.

Justícia i Pau - Càritas Diocesana de Barcelona - CCOO - UGT - L'OCUC

Barcelona, maig de 2016