Un any més, es convoca el premi de periodisme solidari Memorial Joan Gomis convocat per membres de Cristianisme i Justícia, Justícia i Pau, Fundació per la Pau, Fundació Cultura de Pau, la Facultat de Comunicació de la URL, Foc Nou i El Ciervo, i que promou el periodisme solidari que faci referència a persones, institucions o col·lectius que lluiten contra les desigualtats, la pobresa i l'exclusió social i en defensa de la pau i els drets humans.

Sota aquest criteri es premia una obra periodística, escrita o audiovisual, inèdita o publicada i una trajectòria periodística d'una persona, institució, mitjans, programes o iniciatives. Ambdues modalitats han de compartir i promoure els valors solidaris del Memorial. Cadascuna d'elles estarà dotada amb 1.500 euros i als premiats se'ls hi entregarà un diploma acreditatiu i una il·lustració original elaborada per Joan Gomis. A més a més, les revistes El Ciervo i Foc Nou es faran ressò de les carreres dels guanyadors publicant una entrevista.

El termini d'admissió d'originals i candidatures és el 30 de juliol de 2016 i s'han de lliurar per correu electrònic a la direcció Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. Cal en tots els casos incloure les dades personals i de contacte dels autors.

 

La figura de Joan Gomis

Aquest premi periodístic pretén mantenir viva la memòria de la figura de Joan Gomis Sanahuja
(10 de juny de 1927 - 29 de setembre de 2001), president de Justícia i Pau de Barcelona des del 1976 fins a la seva mort. Joan Gomis també va presidir Justícia i Pau d'Espanya, la Federació Catalana d'ONG per al Desenvolupament i la Federació Catalana d'ONG per la Pau.

En l'edició anterior van ser premiats Lola Hierro, en la categoria d'obra periodística pel seu reportatge Por ser niñas. I en la modalitat de trajectòria periodística, el professional Xavier Aldekoa va ser reconegut pels seus anys treballant a l'Àfrica.

L'entrega de premis d'aquesta nova edició es convocarà per mitjans de novembre de 2016.
Aquí trobareu tots els detalls del programa d'aquesta nova convocatòria i les bases del premi.