X Memorial Joan GomisEl proper dilluns, 30 de novembre, tindrà lloc el lliurament de premis del Xè Memorial Joan Gomis, que enguany ha sigut atorgat a Lola Hierro, en la categoria d'obra periodística, i a Xavier Aldekoa en la modalitat de trajectòria periodística.

Durant l'acte es farà una entrevista als dos premiats i s'obrirà també un espai de preguntes perquè els assistents hi pugin participar.

 

 

 

En el Premi Memorial Joan Gomis són premiades obres i trajectòries periodístiques orientades a lluitar contra les desigualtats, la pobresa i l’exclusió social, sempre en defensa de la pau i els Drets Humans. El premi va néixer amb la voluntat de mantenir viva la memòria de la figura de Joan Gomis i el seu compromís solidari. Aquesta tasca la va desenvolupar com a dirigent i promotor de diverses iniciatives cíviques i associacions, especialment des de la presidència de Justícia i Pau (1976-2001), així com a través dels seus llibres.

El jurat del Memorial està format per representants de les entitats que convoquen el premi: Justícia i Pau, Cristianisme i Justícia, FundiPau, Facultat de Comunicació Blanquerna- Universitat Ramon Llull, Fundación Cultura de Paz, Mans Unides, les revistes El Ciervo i Foc Nou, i membres de la família de Joan Gomis.

Els premis estan dotats, en ambdues modalitats, amb 1.500 euros cadascun. Les revistes culturals El Ciervo i Foc Nou faran ressò del veredicte del jurat, publicant les peces premiades o un text escrit pels guanyadors. Així mateix, la Lola Hierro i el Xavier Aldekoa rebran un diploma acreditatiu i una il·lustració realitzada per Joan Gomis. 

Dia: 30 de novembre
Hora: 19h
Lloc: Auditori de la Facultat de Comunicació Blanquerna - Universitat Ramon Llull

X Memorial Joan Gomis