Justicia FranquismeAquest proper divendres 20 de novembre tindrà lloc l'acte "Justícia pels crims del franquisme", organitzat per Òmnium Cultural, en el qual col·labora Justícia i Pau, entre d'altres entitats.

Barcelona acollirà un gran acte de memòria col·lectiva en el qual es condemnaran els crims del franquisme i els seus responsables, així com també es denunciarà la impunitat a l'Estat espanyol i es reclamarà l'anul·lació dels judicis i sentències encara vigents. Aquest acte també servirà per homenatjar les víctimes del règim i acompanyar els seus familiars.

L'acte tindrà lloc a la presó Model, un símbol de la repressió franquista, i comptarà amb el testimoni de diferents víctimes del franquisme, homes i dones que van patir en pròpia pell o molt d'aprop la repressió. També hi participaran experts que parlaran sobre diversos aspectes de la repressió franquista i el seu llegat, comparant-lo amb l'experiència en processos de condemna als règims dictatorials arreu del món.

La música també tindrà un espai en aquest acte. S'ha creat un espectacle musical especial per l'ocasió, de la mà d'Alfons Olmo, amb adaptacions de cançons representatives de l'oposició cívica al franquisme.

Per a més informació, podeu entrar al link següent:

"Justícia pels crims del franquisme"