Davant dels terribles atemptats comesos la nit de divendres passat a París, des de Justícia i Pau de Catalunya volem expressar:

 

 

 

 

  1. La nostra indignació i dolor davant d’aquest absurd i injustificable acte criminal que mereix la nostra total repulsa i condemna. Amb la mateixa indignació i dolor que ens causen les víctimes innocents de Síria i altres països

  2. La nostra plena solidaritat amb les víctimes i els seus familiars, així com amb tot el poble francès. Fem nostre el seu dolor i oferim els nostres pensaments i pregàries perquè rebin consol i mantinguin ferma l’esperança.

  3. La sol·licitud a la nostra societat i a les institucions que la representen que s’esforcin en afrontar i prevenir aquest fenomen des de la prudència, els valors democràtics i l’Estat de Dret. Atacant les arrels d’aquesta violència, abordant les causes profundes d’aquest mal, i comprometent-nos decididament en la promoció de la pau, la dignitat humana i el desenvolupament dels pobles.

  4. El nostre capteniment en que ningú associï erròniament aquests crims amb l’Islam, ni amb els musulmans, ja que ells mateixos són víctimes del terrorisme i de les seves conseqüències en tot el món.

  5. No és moment d’entrar en dinàmica de guerra. Com diu el Papa Francesc, el camí de la violència i l’odi només engendra més violència i més odi. És el moment de construir amb més fermesa que mai la pau, promoure la convivència i el diàleg, i practicar la justícia. Aquest és, també, el nostre compromís. 

Justícia i Pau Catalunya
16 de novembre de 2015