Amb motiu del Dia Mundial de les Persones Refugiades el pròxim 20 de juny, s'ha organitzat una gran mobilització per reivindicar els drets de les persones refugiades i migrants així com per reivindicar les obligacions que tenen els Estats amb aquestes persones.

Aquesta manifestació sota el lema "Obriu les fronteres, volem acollir", que tindrà lloc el dia 19 de juny a Plaça Universitat (Barcelona) a les 18 h, és el punt central de la Setmana de lluita per les refugiades, del 13 al 20 de juny. Més de 40 col·lectius, partits polítics, sindicats, entitats i organitzacions, entre elles Justícia i Pau, ens hem unit per organitzar aquesta gran setmana amb activitats arreu del territori català.

Davant l'anomenada "crisi dels refugiats" volem denunciar públicament la irresponsabilitat i l'hostilitat dels representants polítics de l'estat espanyol i de la resta dels estats europeus davant l'èxode de persones desplaçades que busquen un lloc segur.

Més de 36.000 persones que, des de l'any 2000, han perdut la vida al Mediterrani

Els signants del manifest exigim al futur govern espanyol:

  • Que aculli els refugiats i refugiades i garanteixi el dret d'asil a totes les persones
  • Que deixi de bloquejar les iniciatives d'acollida
  • Que revisi la llei d'asil espanyola, que és absolutament restrictiva i injusta.

Exigim al futur govern espanyol i a la resta de governs de la UE:

  • La revocació immediata del pacte immoral entre la UE i Turquia i de tots els acords d'externalització de fronteres.
  • La fi dels acords de militarització de les fronteres i la destinació d'aquests fons al rescat, l'acollida i l'ajuda humanitària. Reclamem també la protecció del voluntariat.
  • "L'immediat i fàcil accés a vies legals d'asil i vies segures per a totes les persones que han hagut de deixar enrere casa seva.
  • La fi de les polítiques que donen suport al manteniment de dictadures, i participen en la destrucció d'altres països, amb intervencions militars, venda d'armes, espoli de recursos naturals i explotació humana.
    El respecte al dret d'asil i la fi de les polítiques que destrueixen la vida -sempre la vida del poble, mai dels poderosos- i l'aplicació immediata d'aquelles polítiques que la protegeixen!

Aquí trobareu tots els materials per poder fer difusió de la mobilització i, a més a més, podeu llegir el manifest complet. Totes aquelles entitats que es vulguin adherir a la Setmana de lluita per les refugiades han de fer-ho a través d'aquest formulari. Tothom que vulgui proposar activitats durant la setmana ho poden comunicar aquí.

Perquè "Tota persona té dret a la vida, a la llibertat, a la seguretat i a la lliure circulació" el dia 19 de juny sumeu-vos i reivindiqueu amb nosaltres "Obriu les fronteres, volem acollir!"