Enlázate por la justicia, una iniciativa que agrupa Justícia i Pau, Càritas, CONFER, Mans Unides i REDES, va presentar el passat 7 de juny la nova campanya, inspirada en la Laudato Si’, que porta per nom “Si cuides el planeta, combats la pobresa” a través de la qual es vol treballar i impulsar el cuidat real de la Terra.

Aquesta iniciativa neix de l’experiència en el món del desenvolupament i de la lluita contra la pobresa, per tenir una major presència eclesial i social amb l’objectiu de donar més visibilitat als problemes reals dels països empobrits i mostrar un compromís transformador en tots els nivells de la societat.

El projecte té una durada de dos anys, fins al 2018, i pretén sensibilitzar tant a la comunitat eclesial en particular com a la societat espanyola en general, sobre les conseqüències del model de desenvolupament actual i tot el que aquest comporta, en específic, sobre les condicions de vida de les persones més vulnerables. Un model que és injust, insolidari i insostenible i que cal denunciar. Per això, les diferents entitats de l’església des de “Enalzáte por la justicia” busquen conscienciar als ciutadans de la necessitat de canvi, de què tots els nostres actes tenen conseqüències i que cal canalitzar i donar suport a les persones amb poder de decisió que tinguin propostes en aquesta línia.

Aquí podeu llegir el document amb tota la informació sobre la campanya “Si cuides el planeta, combats la pobresa” i sobre la iniciativa Enálzate por la Justicia.