El guardó Memorial Àlex Seglers reconeix aquelles persones o entitats que destaquen pels seus missatges de pau que sustentin la convivència a Catalunya i que prenguin com a base el respecte a les diverses identitats i creences i la promoció dels valors democràtics.

L'Ajuntament de Sabadell convoca, per cinquè any consecutiu, el Memorial Àlex Seglers amb el que es vol homenatjar els valors que promovia l'acadèmic i expert del fet religiós, Àlex Seglers, que va deixar un gran llegat en la població sabadellenca. Seglers és considerat com un gran lluitador per a la llibertat religiosa, el diàleg i la convivència entre les persones que pensen i creuen diferent. Arran de l'elaboració del Pacte pels Valors de la Convivència, impulsat des de la ciutadania l'any 2011, l'Ajuntament de Sabadell va voler promoure el reconeixement a persones, entitats o institucions que desenvolupen programes o accions concordants amb els continguts del Pacte i, al mateix temps, els valors de Seglers. Des de Justícia i Pau donem suport al memorial i al reconeixement ja que comparteix i promou els valors i les finalitats presents també en el nostre treball. 

Bases reguladores i convocatòria Memorial Àlex Seglers 2016

El memorial s'ajusta a les línies de treball que es basen en la convivència i la cohesió social, en el foment del diàleg entre diferents opcions religioses i de pensament, en la defensa dels drets humans, en la laïcitat com a respecte a la diversitat d'opcions religioses, en la formulació d'un horitzó civil comú i, finalment, en el compromís social vers la millora de la societat. Els destinataris d'aquest guardó seran els que segueixin aquestes línies de treball, en l'àmbit de Catalunya, al llarg de la seva trajectòria, en les seves actuacions o en obres concretes.

El jurat, format per diferents membres de l'Ajuntament de Barcelona i també experts en drets humans, prendrà com a criteris de valoració la plasmació dels valors i les finalitats esmentades, prenent especial atenció a les accions adreçades a joves, dones i a la diversitat.

Les candidatrues les podrà presentar qualsevol particular o col·lectiu sense ànim de lucre i en representació pròpia o a proposta de tercers fins el dia 30 de juny de 2016. Aquestes hauran d'anar acompanyades d'una biografia de la persona proposada, d'informació completa sobre l'aportació concreta proposada com a mereixedora del Memorial, un argumentari de defensa i hauran de complimentar l'Annex 1. Els documents es podran presentar en qualsevol dels registres de l'Ajuntament de Sabadell.

En aquesta ocasió, els guardons consistiran en obres d'art originals, de ceràmica, creades pels artistes Maria Bosch i Joaquim Montserrat que es lliuraran el pròxim 30 de setembre, coincidint amb la data del naixement d'Àlex Seglers.

En les edicions anteriors van ser guardonats Sor Lucía Caram, l'Associació AKAN i el fiscal Miguel Àngel Aguilar, Teresa San Román, Rebost Solidari i l'Associació juvenil Esquitx Pare Joan Botam.

Trobareu tota la informació completa a la web del Memorial.

Bases i convocatòria del Memorial Àlex Seglers 2016

Annex 1