Justícia i Pau amb altres ONGs hem fet públic aquest matí el nostre posicionament sobre l'acord dels anomenats minerals de conflicte (estany, tungstè, tàntal i or) al que van arribar ahir el Consell, el Parlament i la Comissió europees, amb la intenció d'evitar les violacions de drets humans i la violència que el comerç d'aquests minerals freqüentment financien.

Les organitzacions reconeixem que la regulació aprovada és un pas important en la direcció correcta, però lamenten que l'acord prioritza els beneficis econòmics de les empreses sobre els drets de les persones i desaprofita l'oportunitat d'una normativa més eficaç, en línia amb les propostes inicials del Parlament Europeu.

La determinació d'àrees concretes de risc, l'exclusió de molts importadors de productes acabats o components i la possibilitat d'acceptar la pertinença a esquemes industrials de verificació com a compliment de la normativa, debiliten la capacitat de la Unió Europea per protegir les persones i comunitats que pateixen les conseqüències del comerç dels minerals de conflicte.

Tot i això, mantenim el nostre compromís de promoure cadenes de subministrament de minerals més transparents, responsables i sostenibles.

Llegir comunicat