El proper dilluns 10 d’octubre iniciem el cicle de conferències “Els dilluns dels drets humans” juntament organitzat amb Cristianisme i Justícia i Mans Unides. La primera xerrada es titula “Què en sabem del TTIP? Lliure comerç o negoci amb els nostres drets”.

Com a introducció, el Tractat Transatlàntic de Comerç i Inversió (TTIP) és un acord de lliure comerç que s’està negociant entre els Estats Units i la Unió Europea des del 2013. Es tracta d’un tema molt desconegut per l’opinió pública, ja que les autoritats implicades d’ambdues regions han intentat mantenir-lo amagat durant les diferents rondes de negociació. 

Però on queda, llavors, la transparència dels dirigents d'Europa? Els ciutadans hem de permetre seguir amb aquesta desinformació? 

Gràcies a una sèrie de filtracions, s’han pogut conèixer una petita part dels perills que per la democràcia, els drets socials, la salut o el medi ambient pot comportar la seva aprovació. Qui participa d’aquestes negociacions? Què s’hi discuteix? Com pot la signatura d’aquest i altres tractats similars afectar els nostres drets? Fins a quin punt podem intervenir per a marcar el rumb d’una negociació tant important?

Els ponents convidats a la primera conferència són Arturo Landeros, que forma part del grup d’investigació i drets humans de la Càtedra UNESCO (UPC), i Javier Arregui, doctor i professor de ciències polítiques de la UPF, expert en polítiques públiques europees. La persona moderadora d’aquesta primera trobada serà Teresa Carreras, vocal de l’associació de periodistes europeus de Catalunya.

El cicle tindrà lloc el pròxim dilluns 10 d’octubre a les 19h de la tarda a la seu de Cristianisme i Justícia (Carrer Roger de Llúria, 13, Barcelona). Per saber de què tracten les següents xerrades del curs, podeu consultar Dilluns dels Drets Humans, a la  mateixa pàgina web.