El pròxim 7 d’octubre es celebra el Dia Mundial pel Treball Decent. Justícia i Pau, juntament amb altres entitats cristianes, organitzem l’acte “No qualsevol treball, sinó un treball decent!”, amb l’objectiu de manifestar el nostre compromís de promoure oportunitats perquè tothom pugui aconseguir un treball decent en condicions de llibertat, equitat, seguretat i dignitat humana.

L’acte, que tindrà lloc a la Sala d’Actes de la seu de Cristianisme i Justícia, comptarà amb una conferència de Charo Castelló, copresidenta del Moviment Mundial de Treballadors/es Cristians/es i militant de la HOAC de Segorbe-Castellón. A més, també es llegirà un manifest conjunt promogut per les entitats convocants, que és el punt d’inici d’una campanya de sensibilització en favor del treball decent.

Les entitats convocants són: Delegació Diocesana Pastoral Social de l’Arquebisbat de Barcelona, Càritas diocesana de Barcelona, la Delegació Pastoral Obrera, Religioses i religiosos en barris obrers i populars – Col·lectiu de capellans obrers, Cristianisme i Justícia, Mans Unides i el Seminari de Doctrina i Acció Social de l’Església (SEDASE-FTC).

Des de l’any 1999, l’Organització Internacional del Treball (OIT) impulsa l’objectiu d’aconseguir un treball decent entès com a elemental bàsic per combatre l’empobriment. La mateixa organització va escollir la data del 7 d’octubre per promoure una societat més justa i humana, creant llocs de treball, la protecció dels ciutadans i protegint els drets dels treballadors.

La jornada tindrà lloc a la Sala d’Actes de la seu de Cristianisme i Justícia (Carrer Roger de Llúria 13, Barcelona) el pròxim 7 d’octubre a les 19 hores. L’entrada és lliure.