Durant les dues últimes setmanes de setembre, Justícia i Pau ha participat, conjuntament amb l’eurodiputada Marie Arene del Partit Socialista belga, en les relacions de cooperació amb les organitzacions de les societats directament afectades pels minerals de conflicte a la província Kivu Nord de la República Democràtica (RD) del Congo.

Carme Altayó, membre de la nostra organització, va ser l’encarregada de programar les trobades amb els actors implicats, com les cooperatives de productors, empreses exportadores i comerciants locals. Aquestes trobades han permès a Marie Arene resoldre dubtes i obtenir una major informació sobre el sector miner de la regió.

Comptem amb una àmplia presència en les diferents coalicions d’organitzacions europees que lluiten per una normativa més ètica d’extracció i comercialització de minerals pels productes que s’exportaran a Europa. Enguany hem facilitat, d’aquesta manera, la participació d’organitzacions locals del Kivu Nord per fomentar el coneixement de la seva realitat social i millorar la seva presència en campanyes d’incidència europea.

Si vols llegir més informació sobre la trobada de Carme Altayó i l'eurodiputada amb els actors implicats, pots adreçar-te a l'article del blog de Conflict Minerals, que tracta de la realitat sobre el sector de la minera artesanal en aquesta regió i explica les mesures d'aprovació i implementació de la regulació europea en relació amb aquesta tipologia de minerals.