La penosa situació de les milers de persones migrants i refugiades esperant a Grècia i a la zona dels Balcans, es veu ara més agreujada amb l'actual onada de fred polar, que ha provocat greus problemes de salut, congelacions de membres, inclòs el risc de mort.

La Unió Europea té l'obligació jurídica i moral de prestar ajuda a aquestes persones, ja que es troben en territori europeu. És per això que diferents grups i entitats socials exigim que s'actuï amb la màxima urgència i eficàcia. En concret, s'exigeix l'activació immediata del Mecanisme Europeu de Protecció Civil i del Centre Europeu de Coordinació de Resposta a Emergències, que de fet es van crear per donar resposta a situacions com l'actual.

Justícia i Pau ens hem adherit a la causa d'acció social i compartim el comunicat que exigeix, tan als organismes espanyols com als europeus, actuar de la forma més ràpida possible. El següent comunicat, juntament amb la possibilitat d'adhesió, el podeu llegir a continuació a "Para que no mueran de frío".