Justícia i Pau estarem presents, un any més, a les escoles catalanes per celebrar el Dia escolar de la No-violència i la Pau (DENIP) d’enguany. Juntament amb la participació d’entitats socials i diverses ONG, les activitats pretenen ser una eina per educar per la pau, la no violència, la justícia i els drets humans en l’àmbit escolar.

L’última setmana de gener i principis de febrer, doncs, membres de Justícia i Pau Barcelona impartirem xerrades i tallers en les diverses escoles del territori, sumant-nos a les activitats que elles mateixes organitzen dins dels seus centres per celebrar la Diada. Una data que va sorgir l’any 1954, fundada pel professor i activista Llorenç Vidal que es celebra el 30 de gener de cada any, data que commemora l’assassinat de Mahatma Gandhi.

Al llarg de les dues setmanes tractarem temes molt relacionats amb la pau, com ara la situació actual dels refugiats, sobre la cultura de la pau, pobresa infantil, el dret a un treball decent i la globalització i el desordre econòmic global, entre d’altres temàtiques presents, també, en les nostres campanyes i accions que organitzem a l’entitat.

Desitgem, doncs, que sigui una bona Diada tant per les ONG com les escoles que participaran a aquesta jornada, en la qual esperem presentar tots aquests temes socials a prop de 270 alumnes amb més de 15 xerrades dels diferents col·legis del territori.