Les entitats involucrades en la Campanya Banca Armada inicien, un any més, la petició d'accions per participar a la junta d'accionistes dels bancs espanyols BBVA, Banc Sabadell, Banco Santander, Bankia i CaixaBank per denunciar la seva política d'inversions a la indústria armamentística. 

Les juntes d’accionistes dels bancs seran, primer, la de BBVA a Bilbao pel febrer, Banco Santander al març, Bankia a València i Banc Sabadell a l’abril i CaixaBank a Barcelona entre abril i maig.

Les organitzacions involucrades en la campanya Centre Delàs d'Estudis per la Pau, Setem, RETS, Justícia i Pau i l'Observatori del Deute a la Globalització promouen conjuntament aquesta iniciativa de sensibilització i denúncia de les entitats financeres que participen en el negoci de les armes i la indústria militar, o que alteren greument la vida de comunitats i pobles. Les diverses ONG exigeixen un autèntic respecte dels drets humans i el medi ambient per part de totes les entitats financeres. 

Tal com s’explica al comunicat que reproduïm a continuació, l’objectiu primordial és explicar davant els accionistes de l’entitat financera i els mitjans de comunicació les conseqüències que impliquen les seves inversions a la indústria d’armament i contribuir a la conscienciació de tota la societat.

El comunicat que expressa la petició d'accions el podeu llegir a continuació: 

 

Petició d'accions per a denunciar les inversions en armes a la junta d'accionistes del BBVA, Banc Santander, Banc Sabadell, Bankia i Caixabank


Un any més, les entitats involucrades en les campanyes Banca Armada participarem en les juntes generals d'accionistes de BBVA, Banc Santander, CaixaBank i Banc Sabadell i tenim la intenció de participar per primer cop a la de Bankia, per denunciar les seves polítiques d'inversions en empreses d'armament.

El nostre objectiu és explicar davant els accionistes de l'entitat financera i els mitjans de comunicació algunes de les conseqüències que impliquen les seves inversions a la indústria d'armament i contribuir a la conscienciació de tota la societat.

Si com a accionista d'una d'aquestes entitats no aprova la seva política d'inversions en la indústria armamentística, pot cedir-nos les seves accions perquè intervinguem també en el seu nom.

Per cedir-nos el seu vot, ens ha de reenviar la delegació de vot signada per vostè, que haurà rebut del banc amb la carta de convocatòria a la junta, però sense omplir el nom de la persona que hi assistirà, ja que encara no sabem quina persona de la campanya Banca armada estarà present a cada junta d’accionistes. 

S'ha d'enviar per correu postal a l'adreça següent:

Centre Delàs d'Estudis per la Pau
C. Erasme de Janer, 8, entresòl - 08001 Barcelona

Per a qualsevol dubte, pot escriure a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o trucar al 93 441 19 47. 

#NoalaBancaArmada