El divendres 3 de febrer, Justicia y Paz de España celebra a Madrid una Jornada sobre el dret humà a la llibertat religiosa en el marc de la Setmana Mundial d'Harmonia Interconfessional. Es tracta de posar en relleu la necessitat de diàleg entre les diferents confessions i religions perquè augmenti la comprensió mútua i manifestar, així, que totes les religions i creences inclouen la pau i la tolerància.

La Jornada comença a les 11.00 amb l'acolliment i presentació a càrrec del president de Justícia i Paz Espanya, Eduard Ibáñez. A continuació, a les 12.30 la Directora de la Fundació Pluralisme i Convivència, Rocío López González, parlarà sobre la situació actual de la llibertat religiosa a Espanya. L'eix de la jornada s'estructura entorn de dues taules rodones amb importants representants de les principals confessions religioses del nostre país.

La taula del matí es titula Mirades Culturals. Començarà a la una de la tarda. El moderador, Ignacio María Fernández de Torres, consiliari de Justícia i Pau de Madrid, proposarà preguntes contraposades amb diàleg per destriar camins que permetin la gestió del fet religiós, com un valor fonamental de l'ésser humà i de la creació.

La taula de la tarda es titula Camí Recorregut. Començarà a les 16.30 hores. Sota la moderació de Temir Naziri, Director de Programes Culturals de la Casa Turc i membre de l'Associació Arquejo Fòrum, els ponents exposaran exemples de col•laboració interconfessional i interreligiosa al nostre país i la seva repercussió en la societat.

La jornada serà clausurada pel president de Justícia i Pau Madrid i vicepresident de la Comissió General, Francisco Javier Alonso Rodríguez.

L’acte compta amb el suport de la Direcció general de les Nacions Unides i Drets Humans, dependent del Ministeri d’Afers Exteriors. La conferència serà a Ateneo de Madrid, a la sala Nueva Estafeta (carrer Prado). L'entrada és lliure fins a completar l'aforament.