La campanya Casa nostra, casa vostra, nascuda d’un grup de persones independents que van coincidir als camps de refugiats de la frontera de Grècia amb Macedònia, han convocat una gran manifestació en favor de l’acollida de les persones refugiades i migrants.

Des de Justícia i Pau ens unim a la campanya, que ja compta amb gairebé 53.000 signants i ens sumem a la gran manifestació del dissabte 18.

El manifest de la campanya, que es pot signar online, té per objectiu els quatre punts que s’expliciten a continuació:

  1. Actuar definitivament davant d’aquesta situació tal com reclama la ciutadania perquè Catalunya sigui terra d’acollida.
  2. Garantir la inclusió i el desenvolupament social digne de les persones migrades a Catalunya i comprometre’s a aplicar mesures contra el racisme, la xenofòbia, la LGTBIfòbia i la violència masclista.
  3. Defensar el dret a la lliure circulació de les persones, tal com queda recollit a l’article 13 de la Declaració Universal dels Drets Humans.
  4. Treballar per eradicar les causes d'injustícia, violència estructural, guerra i vulneració dels drets humans en origen que són l’arrel dels moviments forçats o no desitjats de població. I en aquest sentit, fomentar la cultura de pau. Demanem que s’assumeixin compromisos immediats.

Per aquestes raons també fan una crida a la societat civil per mobilitzar-se, defensar els drets humans i conscienciar a les institucions per millorar aquesta “crisi migratòria” que es viu al Mar Mediterrani. Per això, al llarg del mes de febrer, la campanya ha organitzat una sèrie d’actes i accions de participació per la societat civil. Els detallem a continuació amb la informació pertinent:

  • A partir de l’1 de febrer: La Docusèrie a TV3 “Vides aturades”, cada vespre després del Telenotícies a TV3.
  • 11 de febrer: Gran concert per a les persones refugiades al Palau Sant Jordi (entrades exhaurides).
  • 18 de febrer: Gran Manifestació a favor de les persones refugiades, a la Plaça Urquinaona a les 4 de la tarda, Barcelona. Tota la informació es pot llegir a l'esdeveniment explicat al calendari d'actes de la nostra pàgina web.

Des dels inicis, Justícia i Pau treballem en la tasca de defensa dels drets humans de les persones d’arreu del món, sensibilitzant a les persones per una justícia global i fomentant la cultura de pau i desarmament. Per aquestes raons defensem el sentiment d’acollida que expressa Casa nostra, casa vostra com a missatge clau de la campanya social: “Volem acollir persones que fugen de les guerres, de la fam, de la persecució política, per motius d’orientació sexual o per les seves creences. Però també volem acollir aquelles persones que ja són aquí i segueixen tenint dificultats per desenvolupar una vida digna. A totes aquestes persones els volem dir: casa nostra és casa vostra.”

Per tots aquells amics de Justícia i Pau que vulgueu, ens trobarem el dissabte 18 a les 15.30 davant la llibreria Claret (C/Roger de Llúria, 5) per participar plegats a la manifestació.