CARTELL 2017El pròxim 8 de maig tanquem el Cicle dels Dilluns dels Drets Humans, que organitzem amb Mans Unides i Cristianisme i Justícia, amb la xerrada "La justícia climàtica L’aplicació dels acords de París. Punt d’inflexió?".

El 22 d’abril acaba el termini per a la signatura de l’Acord de París sobre canvi climàtic (2015). És un bon moment per fer balanç. I també per reflexionar sobre si un acord tan poc ambiciós serà suficient per frenar el deteriorament ambiental del nostre model econòmic depredador, insostenible i generador de pobresa i desigualtat.

Sense disposar d’un acord jurídicament vinculant, amb sancions per als que incompleixin, podem aconseguir l’objectiu que la temperatura global no augmenti més de 2 graus abans de final de segle? Podem aspirar a un món basat en energies renovables, amb emissions zero? Podem avançar en la justícia climàtica global?

Ponents:

Carlos García, responsable d’incidència política de la CONGDE. Economista especialitzat en canvi climàtic, deforestació i construcció de mitjans de vida sostenibles.

M. Carme Llasat, doctora en ciències físiques, coordinadora del master en climatología aplicada de la UB, experta en canvi climàtic.

Moderador:

Tomàs Molina, periodista i cap de meteorologia de Televisió de Catalunya.

 

La sessió tindrà lloc a les 19 h, a la seu de Cristianisme i Justícia (C. Roger de Llúria, 13). L'entrada és lliure i no cal inscripció prèvia. Retransmissió en directe a www.cristianismeijusticia.net/en-directe.