El proper dissabte 20 de maig, tots els membres Justícia i Pau de Catalunya i les Illes Balears celebrarem la Jornada Catalano-Balear de Justícia i Pau 2017, que enguany es farà a Cervera.

Continuarem amb el treball de la Carta Encíclica Laudato si’ per aprofundir en la reflexió sobre les arrels morals de la crisi ecològica, assenyalant, com a causes últimes, el paradigma tecnocràtic i l’antropocentrisme desviat que dominen actualment la nostra cultura, i que causen a la vegada un dany enorme a la terra i als pobres.

La Jornada és oberta a tothom, però cal inscripció prèvia. 

 A continuació trobareu el programa complert de la Jornada i com inscriure-us.

 

 

Programa

09.15 h Acollida

09.45 h Presentació de la jornada

  • Josep Casanovas Malet, Justícia i Pau La Segarra
  • Albert Quintana Oliver, coordinador de Justícia i Pau de Catalunya
  • Mn. Josep Maria Vilaseca, vicari general del Bisbat de Solsona
  • Ramon Royes Guàrdia, paer en cap de Cervera

10.00 h

  • Justícia ambiental: la lluita contra els impactes del consumisme, Marta Conde, investigadora associada a l’ICTA (Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals) i a la Universitat Autònoma de Barcelona. Experta en ciències mediambientals i economia ecològica.
  • Degradació ambiental i moviments migratoris, Anna Sangrà, graduada en Ciència Política i Gestió Pública (UAB) i Master in Immigration Management (UPF). Tècnica de migracions i diversitat de Justícia i Pau Barcelona.

11.30 h Pausa cafè

12.00 h Laudato si’: La necessitat de crear una cultura ecològica integral, Joan Carrera, professor de la Facultat de Teologia de Catalunya, membre del Consell directiu del Centre d'Estudis Cristianisme i Justícia.

14.00 h Dinar

15.45 h Cap a un nou paradigma econòmic, Enrique Lluch, Professor de la Universitat Cardenal Herrera de València i coordinador del Foro Creyente de Pensamiento ético-económico.

16.45 h Experiències i iniciatives locals d'economia social, solidària i sostenible

  • Casa Dalmases. Noves iniciatives per a una transformació social, Ramon A. Melgosa Antonijuan.
  • Associació Emmaús Rural. Experiència de vida i treball en comú integrant persones sense llar a un entorn rural, Conchi Plaza Rivero.
  • La Garbiana. Cooperativa dedicada a la producció ecològica de cereals, farines i pa, David Arjona.


18.00 h Cloenda de la jornada

18.15 h Visita guiada pels llocs més emblemàtics de la ciutat de Cervera a càrrec de l’oficina de turisme (durada aproximada: 1 h).

 

Localització: Paranimf de la Universitat de Cervera

Inscripcions: Justícia i Pau de Barcelona: 93 317 61 77 o Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Aportació recomanada (sense dinar): 5 €

Aportació recomanada (amb dinar): 15 €

Quan feu la inscripció, si us plau, confirmeu si us quedareu al dinar i a la visita guiada.

Descarregar cartell

Descarregar programa