ca462c344c7ac8c56aac7659c2a20ca4Dia Internacional de les Dones per la Pau i el Desarmament

El 24 de maig és el Dia Internacional de les Dones per la Pau i el Desarmament.

Celebrem, doncs, els esforços històrics de les dones per la construcció de la pau i el desarmament. Les dones han estat sovint a l’avantguarda de les iniciatives de pau i desarmament. A través de la seva experiència i anàlisi única dels conflictes armats, s’han dedicat a la construcció d’una cultura de pau dins de les seves comunitats, països i en l’àmbit internacional. No obstant això, sovint l’atenció que reben les dones dedicades al treball per la pau és escassa.

El Dia internacional de les Dones per la Pau i el Desarmament es va començar a celebrar l’any 1982, quan centenars de milers de dones es van organitzar contra les armes nuclears i la cursa armamentista. Cada any, durant el 24 de maig, nombroses associacions organitzen activitats per visibilitzar l’acció de les constructores de pau.

 

A Catalunya, entre moltes altres activitats, volem destacar la que organitza l’espai Ca la Dona, una trobada de dones procedents de diferents països, per compartir experiències, teixir relacions, obrir fronteres...

Per a més informació: http://www.caladona.org/2017/05/2405-dia-internacional-de-les-dones-per-la-pau/