Cartell Memorial Joan Gomis 2017Un any més, s'obre la convocatòria del premi de periodisme solidari Memorial Joan Gomis, organitzat per Justícia i Pau, Cristianisme i Justícia, FundiPau, Mans Unides, Fundació Cultura de Pau, Facultat de Comunicació Blanquerna – Universitat Ramon Llull, i les revistes El Ciervo i Foc Nou.

Aquest premi promou el periodisme solidari sobre persones, institucions o col·lectius que lluiten contra les desigualtats Nord-Sud, la pobresa i l’exclusió social o que destaquen pel seu compromís a favor de la solidaritat, la pau, els drets humans i l’entesa entre cultures i religions i compta amb el suport econòmic del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament.

Sota aquest criteri es premia una obra periodística, escrita o audiovisual, inèdita o publicada i una trajectòria periodística d'una persona, institució, mitjans, programes o iniciatives. Ambdues modalitats han de compartir i promoure els valors solidaris del Memorial. El premi per a cadascuna de les modalitats està dotat amb 1.500 euros. Els premiats, a més, rebran un diploma acreditatiu i una il·lustració original elaborada per Joan Gomis.

El termini d'admissió d'originals i candidatures finalitza el 20 de juliol de 2017 i s'han de lliurar per correu electrònic a la direcció Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

 

La figura de Joan Gomis

Aquest premi periodístic es convoca per mantenir viva la Memòria de la figura de Joan Gomis i el seu exemple de compromís a favor de la pau, els drets humans i l’eliminació de la pobresa, l’exclusió social i les desigualtats. Aquesta tasca la va desenvolupar durant tota la seva vida, com a dirigent i promotor de diverses iniciatives cíviques, així com associacions, especialment des de la presidència de Justícia i Pau (1976 – 2001). També a través dels seus llibres i col·laboracions a mitjans de comunicació.

En l'edició anterior van ser premiats Silvia Melero, en la categoria d'obra periodística pel seu reportatge La vida (invisible) bajo el plástico, i en la modalitat de trajectòria periodística, el programa Solidaris de Catalunya Ràdio.

L'entrega de premis d'aquesta nova edició es convocarà per mitjans de novembre de 2017.

Aquí trobareu tots els detalls del programa d'aquesta nova convocatòria i les bases del premi.