campanya treball decent parlament2La setmana passada, les entitats promotores de la campanya "No qualsevol treball, sinó un treball decent" vam reunir-nos al Parlament de Catalunya amb els representants parlamentaris de la Comissió de Treball per presentar-los la campanya.

Durant la reunió es varen tractar els temes com la millora del sistema de protecció social o la renda mínima garantida, i es va presentar als parlamentaris la nota dels bisbes de la Conferència Episcopal Tarraconense amb motiu del dia mundial del treball decent, on es defensa una economia “al servei de les persones".

De la reunió en va sortir el compromís per part de la Comissió de Treball del Parlament de Catalunya de demanar una compareixença formal dins les reunions de la comissió. L’objectiu és impulsar un manifest conjunt que sigui aprovat per la cambra catalana pel proper dia mundial pel treball decent.

La campanya pel treball decent es va iniciar el 7 d'octubre de 2016, i és impulsada per la Delegació Diocesana Pastoral Social de l’Arquebisbat de Barcelona, Càritas diocesana de Barcelona, la Delegació Pastoral Obrera, Religioses i religiosos en barris obrers i populars – Col·lectiu de capellans obrers, Cristianisme i Justícia, Mans Unides i el Seminari de Doctrina i Acció Social de l’Església (SEDASE-FTC) i Justícia i Pau.