jornada taula colombia juny2017 tallatEls dies 29 i 30 de juny la Taula Catalana per la Pau i els Drets Humans a Colòmbia, de la qual Justícia i Pau forma part, celebrarà les Jornades "Defensar els que defensen: reptes en la protecció de defensors i defensores de drets humans en el marc del procés de pau a Colòmbia".

Les Jornades s'inauguraran el proper dijous 29 de juny a la tarda al Pati Manning de Barcelona. La primera sessió oberta començarà a les 16.30h i comptarà amb la presència del Sr. David Llistar, director de Justícia Global i Cooperació Internacional de l’Ajuntament de Barcelona. Els matins de dijous 29 i divendres 30 es reservaran per a dur a terme dues sessions internes de treball amb organitzacions socials i entitats catalanes interessades en reforçar l'efectivitat dels mecanismes de suport i protecció a defensors/es de drets humans colombians/es des de la comunitat internacional. Finalment, les jornades seran clausurades pel Director General de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament de la Generalitat de Catalunya, Sr. Manel Vila i Motlló

No obstant la signatura d’un acord de pau, en els darrers mesos s’ha constatat una tendència creixent d’accions violentes dirigides contra líders socials i persones que lluiten en la defensa dels drets de les seves comunitats. Hi ha discrepància de xifres segons qui i com es comptabilitzin, però totes responen a una realitat dramàtica: defensar els drets humans a Colòmbia és una missió d’alt risc.

Durant les XV Jornades de la Taula per la Pau i els Drets Humans a Colòmbia, representants d’organitzacions i entitats colombianes i europees expertes en protecció a defensores i defensors de drets humans analitzaran les causes i característiques d’aquesta situació i proposaran mesures de protecció que es puguin reforçar des de la comunitat internacional.

La Taula per Colòmbia vol refermar així el seu compromís de més de 15 anys amb la pau i la finalització del conflicte armat a Colòmbia, en una etapa crítica per l’èxit en la implementació dels acords.

Trobareu tota la informació aquí.