Justícia i Pau de Catalunya considera del tot inacceptable la decisió judicial presa ahir d’empresonar (de manera provisional) preventivament a Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, presidents de les entitats ANC i Òmnium Cultural, promotores de manifestacions massives i pacífiques d’amplis sectors de la població catalana en defensa de legítims drets nacionals.

 

Com a entitat defensora dels drets humans, considerem que aquesta decisió és insostenible jurídicament i suposa una greu violació del dret a la llibertat dels afectats. A més, constitueix un greu atac contra les llibertats d’expressió, reunió i associació, absolutament fonamentals en un Estat democràtic i de dret. La possibilitat que es consideri que un Estat democràtic dins el marc de la Unió Europea pugui tenir presos per motius de consciència i de posicionament polític és un mal presagi.

Justícia i Pau de Catalunya ha demanat reiteradament que s’obrin vies de diàleg i negociació per resoldre el conflicte de caràcter polític existent en la relació entre Catalunya i Espanya. Per això, creiem que, amb actuacions com aquesta, s’obstaculitzen greument les possibilitats d’iniciar un diàleg constructiu i una solució política a aquest conflicte, tant necessària com urgent.

En conseqüència, Justícia i Pau demana a totes les instàncies corresponents que s’acordi la llibertat immediata de Jordi Cuixart i Jordi Sánchez.

Barcelona, 17 d’octubre de 2017
Justícia i Pau Catalunya

 

Descarregar comunicat