bannerCM11novEl matí de l’11 de novembre, Justícia i Pau celebrarà la jornada "El preu del nostre consum: explotació humana i devastació ambiental" en el marc de la campanya #ConflictMinerals.

Aquesta jornada pretén analitzar de forma global el model socioeconòmic actual, basat en la sobreexplotació de recursos i persones, que genera la degradació d'ecosistemes, desigualtats socials insostenibles i tot tipus de vulneració de drets humans i conflictes socials i polítics.

Amb aquest objectiu, la jornada començarà amb una taula rodona que abordarà la problemàtica des de tres punts de vista diferents i complementaris:

  • Marta Conde, membre de l’ICTA (UAB). CAUSES.
  • Abbé Aurélien Rukwata, director de Justice et Paix de Butembo-Beni (RDC). CONSEQÜÈNCIES. Intervenció amb intèrpret.
  • José Eizaguirre, expert en ecologia, consum i estils de vida alternatius. ALTERNATIVES.

La moderació anirà a càrrec d'Arcadi Oliveres, ex president de Justícia i Pau Barcelona.

Després de la taula rodona hi haurà tres activitats alternatives i simultànies, de les quals s'ha d'escollir una (inscripció prèvia):

  1. TALLER 1. Descobrir els budells de la tecnologia: observar, conèixer i tocar l'electrònica. Amb Marta Mójica (Ondula).
  2. TALLER 2. El cicle de vida de la tecnologia: testimonis i dades de cada fase del cicle de vida. Amb Inés Bebea (Ondula).
  3. CINEFÒRUM. Las Damas Azules. La lucha de las mujeres por el acceso al agua. Col·loqui amb Cristina Pina (ESF), participant en la producció del documental.

Us podeu inscriure fent clic aquí.

Us hi esperem! 

CartellConflictMinerals

Per a més informació: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. / 93 317 61 77.