Justícia i Pau ha participat els dies 6 i 7 de novembre a les jornades del Dia de la Diversitat a Can Batlló, al districte de Sants. L'objectiu d'aquestes és sensibilitzar, fomentar i educar en els drets humans a estudiants entre 12 i 18 anys a través de diferents tallers i dinàmiques.

Aquesta iniciativa està organitzada pel Departament de Promoció de la Infància, de l'Àrea de Drets Socials de l'Ajuntament de Barcelona, amb la col·laboració de l'Institut Municipal d'Educació, amb el suport de l'Agència Europea dels Drets Fonamentals (FRA) i amb la participació d'entitats de referència de la ciutat en defensa dels drets humans.

 

Com a una de les entitats que hi participa, hem realitzat l'activitat "De les seves esperances als nostres murs. En les passes de migrants i refugiats/des". En aquesta es busca sensibilitzar i conscienciar els i les estudiants de la situació de l'anomenada crisi migratòria a la qual el món fa front actualment. També es busca conscienciar sobre la diversitat de les persones que migren, les causes que motiven la migració i la condició de refugiat/da, les rutes migratòries i les conseqüències de la migració.

La primera part de l'activitat és un joc de rol, on els i les estudiants es posen en la pell de les persones refugiades que es troben als camps de refugiats de Grècia. Amb diferents perfils i recursos, han d'intentar travessar les diferents fronteres que es troben seguint la ruta dels Balcans, fins a arribar a Alemanya.

La segona part consisteix en una posada en comú del grup on es reflexiona sobre l'experiència i les dificultats que han aparegut en el recorregut. A partir d'aquí, es realitza una xerrada sobre la condició de persona refugiada, la defensa del dret d'asil i migració i la idea d'acollida en un marc intercultural i interreligiós.