dilluns dh gen18Comencem el 2018 amb la quarta sessió del Cicle dels Dilluns dels Drets Humans, que organitzem amb Mans Unides, Cristianisme i Justícia, Càritas i el Grup de Juristes Roda Ventura.

Aquesta conferència porta per títol "Menors estrangers no acompanyats: drets doblement vulnerats". 

Els menors que arriben a casa nostra fugint de la guerra, la fam o la pobresa es troben, quan arriben aquí, doblement desprotegits: en primer lloc per ser persones immigrades sense papers i, en segon lloc, per ser menors d’edat. Com són tractats per l’administració quan arriben? Quines problemàtiques viuen? Estan vulnerant les administracions els drets humans d’aquests joves? Com cal afavorir la seva integració social?

Comptarem amb les ponències de:

  • Violeta Quiroga, directora del grup de recerca universitari IFAM. Projectes Socials Fundació Pere Tarrés - Universitat Ramon Llull.
  • Albert Parés, president de l’associació Noves Vies, advocat social i formador en dret dels menors immigrants no acompanyats.

La moderació de l'acte anirà a càrrec de Mireia Prats, reportera de TV3 i professora de periodisme a Blanquerna-Universitat Ramon Llull.

La sessió tindrà lloc a les 19 h, a la seu de Cristianisme i Justícia (C. Roger de Llúria, 13). L'entrada és lliure i no cal inscripció prèvia. Retransmissió en directe aquí.