guia acollida inmigrants i refugiats 2018La Plataforma d'Entitats Cristianes amb els Immigrants, en la qual participem, reuneix des de fa més d'una dècada a les entitats d'inspiració cristiana amb més trajectòria en el treball per les persones migrades. Ara, la Plataforma presenta una guia per orientar l'acolliment de les persones migrades i refugiades en les parròquies i comunitats.

La Plataforma va néixer l’any 2005, per impuls de diversos col·lectius d’Església que detecten una certa dispersió i descoordinació del treball eclesial entorn del fenomen de la immigració, manifestada especialment aquell any durant les tancades de persones immigrades a la Catedral de Barcelona i altres esglésies de la ciutat.
Així doncs, la Plataforma és un espai que reuneix associacions, moviments i grups d’inspiració cristiana, amb l’objectiu de ser un fòrum on poder analitzar la realitat de la immigració a casa nostra i coordinar-se per sumar esforços entorn els reptes que planteja la immigració a l’Església i a la societat. Des de fa uns anys, el treball de la Plataforma està coordinat pel director de Justícia i Pau Barcelona, l'Eduard Ibáñez.

Enguany la Plataforma ha dedicat el seu treball a analitzar a fons la relació entre el fet religiós i la inclusió de les persones migrades i d'orígens diversos. Fruit d'aquestes reflexions, les entitats membres hem elaborat aquesta guia d'acollida, la qual pretén ajudar a les comunitats en tot el treball que ja fan d’acollir  persones migrades i refugiades. Entre d’altres, la publicació treballa el sentit evangèlic de l’acollida, aborda també les actituds a treballar amb les persones de la comunitat per a que l’acollida sigui hospitalària i efectiva, i ofereix consells per promoure la participació de persones nouvingudes a les parròquies.

A més, la Plataforma compta amb un grup de persones voluntàries disposades a presentar aquesta Guia a les comunitats i parròquies. Unes trobades en les quals s'ofereixen a dialogar sobre com aplicar la guia a la realitat de la parròquia i a escoltar diferents experiències i suggeriments que a la vegada enriquiran el mateix text.

Podeu trobar la guia disponible de manera gratuïta en el següent enllaç

 

Per a més informació sobre la guia:

Delegació de Pastoral Social -  T.933176397 Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Per sol·licitar les presentacions de la guia:

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.