eticaipraxifinancera

En el marc del cicle de debats “Per una economia més humana”, iniciat l’any passat, Justícia i Pau, Fundació Joan Maragall i Cristianisme i Justícia organitzem un nou seminari-debat per promoure una reflexió ètica del sistema financer actual des del pensament social cristià.

 

Bancs, institucions i mercats financers ocupen actualment un lloc cada cop més decisiu en el funcionament de l’economia. Faciliten l’intercanvi, la inversió i el desenvolupament econòmic, però també contribueixen sovint a generar crisis globals, bombolles especulatives, desigualtats, corrupció, evasió fiscal, fraus i activitats il·lícites. El nostre objectiu és contrastar la realitat del món financer amb la seva funció social i l‘exigència ètica que les finances serveixin veritablement al bé comú i al desenvolupament humà integral i veure’n les dificultats i desafiaments que això comporta.

L'acte tindrà lloc el 24 d'abril a les 19h a l'Auditori de Cristianisme i Justícia (C/ Roger de Llúria 13) i comptarà amb següents ponents:

  • Carmen Ansotegui, doctora en ciències econòmiques, professora del Departament d’Economia i Finances d’ESADE.
  • Àngel Pes, subdirector general de CaixaBank.
  • Dolors Oller, doctora en Dret, professora de Moral Social a l’Institut de Ciències Religioses de Barcelona (ISCREB).
  • Jordi Ibáñez, director de la Fundació FIARE.

El seminari serà moderat per en Josep Miralles, jesuïta, doctor en Sociologia, professor de Sociologia al Departament de Ciències Socials d’ESADE i membre del Centre d’Estudis Cristianisme i Justícia.

Per a assistir al seminari cal inscripció prèvia. Per fer-ho, cal enviar un correu a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. indicant el nom i cognoms.