eudald vendrell assembleaA proposta de l’Assemblea General de socis de Justícia i Pau, Eudald Vendrell i Ferrer ha estat nomenat president de l'entitat pel cardenal Arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, per un nou mandat de quatre anys (2018 - 2022), renovant així el seu càrrec que va iniciar el 2014.

Eudald Vendrell està vinculat a l’entitat des dels anys vuitanta. Va ser membre de la Junta de Govern entre 1988-1992 i la seva implicació en l’entitat ha estat principalment en activitats en defensa dels drets humans. El juny de 2014 va ser nomenat president de Justícia i Pau de Barcelona, rellevant a l’Arcadi Oliveres, que ho havia estat des de 2001.

L’Eudald Vendrell Ferrer, nascut a Barcelona l’any 1948, és advocat en exercici des de 1970, dedicat a l’àmbit del dret privat. Va ser vicedegà del Col·legi d’Advocats de Barcelona entre 2009-2013. Ha combinat la seva llarga trajectòria professional com advocat amb la docència del dret civil a la Universitat de Barcelona i a l’Escola de Pràctica Jurídica del Col·legi d’Advocats.

Paral·lelament, ha desenvolupat també una àmplia activitat en defensa del drets humans. Així, ha sigut membre fundador i president del Grup de Juristes Roda Ventura, associació dedicada a la promoció dels drets humans, secció catalana del Secretariat Internacional de Juristes Catòlics-Pax Romana Internacional. Com a portaveu d’aquesta organització, ha realitzat nombroses intervencions en la Comissió de Drets Humans de Nacions Unides a Ginebra. Així mateix, va ser un dels fundadors de l’Institut de Drets Humans de Catalunya, on ha impartit cursos i ha publicat articles sobre la jurisprudència del Tribunal Europeu de Drets Humans. També va formar part del Gabinet de Drets Humans de la Creu Roja de Catalunya. Actualment és membre de l’Associació Catalana de Juristes Demòcrates.