portada dossier escoles 1819La sensibilització adreçada a escoles i entitats és un dels pilars de la nostra entitat, atès que ens permet contribuir al coneixement i interpretació dels drets humans, la justícia social, la pau i la solidaritat.

Avui us presentem la nova oferta de xerrades i tallers pel curs 2018-2019, dirigida a escoles i entitats.

Aquesta tasca la realitzem des de fa molts anys en col·laboració amb nombrosos centres educatius, entitats i administracions públiques catalanes. Les activitats són en forma de taller, xerrada o joc de rol i els temes són molt diversos, com podeu veure al dossier. Entre d'altres, oferim activitats sobre els processos migratoris, els minerals de conflicte, la justícia penal i la reinserció social, la cultura de la pau, l'economia del bé comú, els drets humans, etc.

Els destinataris principals són els alumnes d’ESO, Batxillerat o FP, però també ho poden ser alumnes d'altres edats, així com professors, famílies o públics d'entitats.

Les sessions s’adapten a l'horari disponible, el perfil del públic i la demanda concreta del centre o entitat. S’orienten sempre a promoure la participació dels assistents, aprofundint en les qüestions que desperten més interès. En alguns casos s’acompanyen de material complementari, gràfic o audiovisual.

Enguany volem destacar el nou joc de rol "Esclaus del mòbil. Vides en joc", sobre el conflicte que envolta el coltan, un mineral extret majoritàriament a la RDC on hi ha un conflicte armat des de fa més de 15 anys. En aquest joc de rol els i les participants a través de 25 proves en format audiovisual adopten el paper d'un dels actors que intervenen en aquesta realitat. L'activitat sensibilitza sobre els impactes que genera el nostre model de consum i alhora dona a conèixer la realitat dels minerals de conflicte.

Coneix l'oferta aquí: Dossier d'oferta d'activitats 2018-19